20 års jubilæum

🎖20 års Jubilæum🎖
For 20 år siden startede vores livs eventyr! Gitte var godt i gang med avle på sine Welch cob, da der nu blev besluttet at Tina skulle have sin egen shetlandspony. Vi faldt for den skønne Røde hollandske hoppe , Greatest Wish V.D. Rijnstraat oppe fra Janny fra Stutteri Stjernen. Hun havde jo lige fået et lille føl, så det fulgte jo med Stjernens Whipster. Tina brugte alle de sparepenge hun havde på Wish til betaling, mens Gitte og Lars (far) betalte resten 😉
Vi blev hurtigt grebet af de små skønne ponyer, så Wish blev igen sat ifol med Stjernens Gambler, ud kom der et smukt rødt hingste føl Dalens Willy. Wish blev efter et par sat ifol igen, nu med Darwin Ligthening fra Kate Grambo ud af det kom vores første eget hoppeføl, Dalens Whipster. Det blev starten på vej til at avle på eget avl. Det var lidt for besværligt at hele tiden at skulle sende hopper ud til bedækning, så fast besluttet var det at vi skulle have egen hingst. Vi så den smukke sortbroget hingst, Furie V.D. Shaapskooi som blev købt med hjem. Greatest Wish fik 2 føl med Furie, Dalens Woody og Dalens Zeus. Dalens Whipster fik 1 føl med Furie Dalens Spirit. Efter 5-7 år blev Furie desværre så syg af sin astma, at han måtte aflives. Og derefter førte en dårlig tid bare med, vi mistede Dalens Whipster og derefter Greatest Wish V.D. Rijnstraat. Vi havde nu kun 2 vallaker tilbage og vores islændere, så nu måtte der indkøbes hopper. Vi blev tilbudt Moseagers Magic Moment, som vi forelskede os i. Og en ny hingst måtte vi os have, der forelskede vi os i den skønne skønne Thorshøjs Svafner. Magic blev bedækket med svafner i 2012, og i 2013 kom det sødeste rødbroget hingsteføl Dalens Manfred, og derefter gik det stærkt. Vi købt Cirkeline Bredgaard og Moseagers Daisy og Olympia Brøis, Sanfords Albina, Stald RR´s Ignora og Markeslevgårds Baron.
Vi har siden 2013 fået 8 føl:
-Dalens Manfred
-Dalens Wishbone
-Dalens Miranda
– Dalens Lady Marion
– Dalens Lola
-Dalens Mirabella
-Dalens Sirgelin
-Dalens Bøltorn
og venter til næste år 5 føl.
Og lige pt er vi oppe på 16 shetlandsponyer og 1 islænder.
Vi er så stolte over det vi har nået i de 20 år vi har avlet shetlandsponyer, vi har opnået utallige best in show titler, utallige klassevinder titler, utallige gange vinder af mønstrings konkurrencer, Tina har opnået at blive elite mønstrer. Vi har opnået det vi gerne vil med vores avl, og glæder os til alt det vi vil opnå og opleve i fremtiden. De 20 år vi har haft shetlandsponyer har budt på minder og oplevelser for livet. Hvert eneste øjeblik med ponyerne, er de største øjeblikke.
Vi er så stolte og beæret over at kunne se det vi har avlet, virkelig er noget kvalitet, vi har kæmpet så mange år for at nå hertil hvor vi står nu. Og glæder os til at se hvad fremtiden bringer for vores avl og ponyer.
Hver eneste gang glæder vi os til at vaske ponyer og stå op kl lort om morgen for at drage afsted til dyrskuer/skuer.
Vi tænker tilbage på de minder vi har haft i foreningen, med sjov og hygge siden Tina var helt lille og red rundt på Furie og Wish, og mønstrede ponyerne siden hun kunne gå.
Tina mønstrede sin første shetlandspony til hoppe kåring da hun var 5 år gammel, og vandt lilleput mønstring, og samme år fremviste hun hende os selv til Roskilde dyrskuet.
Det har os været en fornøjelse de gange hvor vi har været med i det store hesteshow på Roskilde dyrskuet.
Alt er en fornøjelse med de ponyer.
” Grib drømmen mens du kan”
Og hertil vil jeg os takke min mor, som har gjort dette muligt for mig at opnå sammen med hende, uden hende som læremester var jeg aldrig nået så langt selv. Af hjertet tak! ❤
– Tina, Gitte og Frank

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *